fredag 25. januar 2013

Juleutstilling


Høstens siste utstilling hadde jul som tema. Jul er et tema som bringer fram mange følelser hos de aller fleste. Selv er jeg vant til å ha rød jul, men i denne utstillingen ønsket jeg å lage en stilren, enkel og hvit jul.
 
Her er det julen som får mest fokus, likevel skaper de gjennomsiktige pleksiboksene et ønske både om å gi gaver, og å kose seg med lesing i julen.
 Jul, hjerter, gaver, drømmer...

Kjære Chair

Første oppgaven etter nyttår var å redesigne en IVAR stol fra IKEA. Vi skulle hente inspirasjon fra eventyr, der jeg valgte Tornerose:)


Dette var en spennende oppgave, og jeg startet kjapt og lagde endel skisser:


Deretter plukket jeg detaljer fra de stolene jeg likte best, og tegnet to nye skisser:
 
 
Jeg brukte båndsag til å sage ut detaljer på bjelkene i ryggen, og til å skjære ut tårn til toppene på stolen. Til detaljer på stolbeina brukte jeg kniv og spikket. Dette var arbeid som jeg likte godt! Etter grovarbeidet med skjøring og spikking, pusset jeg arbeidet med sandpapir.  
 


 
 
Til stolsetet brukte jeg madrass som fyll, skåret ut etter mønster på stolsetet. Deretter trakk jeg dette med hvit ullfilt. Symbolikken med dette er at man skal få inntrykk av at det er en seng:)

 
 
Hvite roser lagde jeg av samme ullfilten som stoltrekket. Jeg klippet en strimle, rullet sammen, og surret sølvstreng rundt som feste.


Brun ullfilt ble klippet i strimler, sydd sammen med tilfeldige bretter her og der. Filten ble surret rundt stolen, som et tornekratt. Her vises et forsøk...


Knappen i midten på stolsetet er en fargeklatt på en ellers ganske nøytral stol. Knappen er rosa for å få fram "prinsessefølelsen", dessuten har den den effekten at setet ser mykere ut, og lettere kan assosieres med en seng.

 
 
Jeg hadde lyst å ha skrift med på stolen, noen få ord som kunne gjenkjennes fra eventyret, og kanskje være med på å få fram gode minner hos de som ser stolen. Jeg valgte noen ord jeg ser på som "En snerten liten detalj" Ordene er en liten del, tatt ut av eventyret: 

Endelig resultat av Tornerose stolen: