torsdag 28. februar 2013

Krim

Februarutstillingen hadde krim som tema, så her var det bare å slippe fantasien løs:) Som ved de andre utstillingene har jeg samme podiet til disposisjon. For å få litt forandring ønsket jeg denne gangen å ha en svart duk som dekket podiet. Svart og rødt er farger jeg forbinder med krim, jeg bad derfor om å få bøker i disse fargene. Etterhvert som jeg skisset kom ideene på løpende bånd.
Jeg ønsket en utstilling krydret med elementer fra krimverdenen, ting som kan sette leserne i krim-stemning. En utstilling som har med elementer fra etterforksningsverdenen og er spennende å se på.

Før utstillingsdagen skrev jeg ut bokstaver i illustrator, skar dem så ut i kapa-papp og malte dem røde. Utstillingsdagen startet jeg med å sy duken, deretter la jeg rød sytråd tilfeldig rundt på podiet. Så startet jeg arbeidet med å bygge opp selve utstillingen.

Nedenfor vises prosessen i bilder, med litt tekst til hvert bilde.

 
Skisse
                                                 
 
Første podie, åpen bok med egendesignet bokmerke, briller, stor kopp og twistpose.
 
Hengende fra taket overskrift i store, røde bokstaver som er limt på lamineringsark som er sydd sammen med rød tråd. Stemningsbilde som jeg har tatt av min datter som leser.
 
 
Pleksiboks med bok, håndjern og tang.
 
Pleksiboks med lydbok, forstørrelsesglass, pinsett og børste.



Bokstabel på toppen, med nøklene til håndjernene.
 
 


Endelig utstilling sett fra tre sider. Utstillingen er oversiktlig og viser godt igjen, samtidig som den har spennende detaljer som "dukker opp" når man kommer nærmere.

 
 
Utstillingen er laget med tanke på at det skal være lett å bytte ut bøkene
etterhvert som bøker blir lånt ut.


 
 


onsdag 27. februar 2013

Moods of Kitchen

I denne oppgaven skulle vi innrede et kjøkken. Det første jeg gjorde var å lage en funksjonsanalyse der jeg tok avgjørelser for målgruppe, type bygning osv.
Jeg valgte å innrede et kjøkken i et nyoppført leilighetskpompleks, for par i 40-50 årene. Jeg valgte å gå for en minimalistisk stil med innspill av organiske former.

Av krav i oppgaven er blandt annet at vi skal ha produktliste og materialplan, kundebeskrivelse der valg av materialer og fargevalg begrunnes, funksjonsanalyse og læringsdokumentasjon. Dette blir for mye å komme inn på i dette innlegget, jeg har derfor valgt å kun legge ut tegningene. Da innredningen er hvit og uten håndtak er det ikke så lett å få fram "liv" i tegningene, og når dette bare er fotografert blir det ikke stort bedre...Men her er bildene uten noe mer om og men :)

 
Plantegning



Oppriss av vegg

 
 
Oppriss av vegg


Aksonometri

lørdag 2. februar 2013

Sunnhordlandsforfattere

Første utstilling i biblioteket dette vårsemesteret hadde tema: Sunnhordlandsforfattere.

Jeg hadde bare få dager å forberede utstillingen på, og syns det har vert en interessant erfaring. Jeg føler jeg har hatt kontroll på utstillingen, jeg har lært at jeg kan jobbe godt under press, og samtidig være fornøyd med resultatet. Utstillingen ble ferdig, som avtalt, i tide før Kulturnatt 2013.

Fiske er noe man gjerne forbinder med vestlandet, i tillegg finnes det mange flotte elementer å velge mellom når det gjelder det estetiske uttrykket i en utstilling.

Det første jeg gjorde var å skisse opp noen enkle tanker om hvordan jeg ønsket å ha uttrykket i utstillingen.
Jeg noterte meg stikkord om elementer jeg ønsket å ha med, og fikk hjernen igang med tankeprosessen. Det å skisse er et godt hjelpemiddel i en utstillingsprosess. På mange måter gjør jeg meg ferdig med den første "prøven". Jeg får sett litt av utstillingen uten at jeg har fysisk gjort arbeidet.

Jeg satte så igang og samlet inn de materialene jeg trengte, og gikk igang med arbeidet.

 
Teine satt på høykant for å få fylde i utstillingen, garn lett hensleng over og rundt teina.
 
 
Bibliotekpersonalet har valgt ut bøkene, jeg har sortert litt etter farger. Jeg valgte å ha de rød/orange fremst for å skape liv og farge i utstillingen. Fiskestangen forlenger utstillingen mot taket, og gjør utstillingen med på å høyne utstillingen så den vises lettere fra inngangspartiet i biblioteket..
Fiskestangen er også et viktig element i forhold til å gjøre uttrykket "lettere".
 
 
Jeg har valgt å ha med 3 fotografier i utstillingen. Bildet av fiskeren er tatt av meg selv, Bildet av Peparen i Skånevik er tatt av Lena Åshem Jensen og bildet av Osvåg er tatt av Svein Egil Økland. Fotografiene er tatt med for å vise vår flotte Sunnhordlandsnatur, skape et godt miljø i utstillingen, samtidig som jeg har vert bevisst på at det er lokale mennesker som har gjort arbeidet.  
 
Helt til slutt i arbeidet var jeg i fjæra og hakket bort litt is, for å hente fjæresteiner. Fjæresteinene er med på å skape en levende utstilling, og er den siste finishen i utstillingen. Steinene var rett og slett "prikken over i'en"
 
Jeg tar ikke med hele prosessen i denne bloggen, men under følger bilder av den ferdige utstillingen, sammen med enkel tekst:
 

Denne siden av utstillingen er den publikum ser først:


 Høgre siden av utstillingen:
 
 
 Baksiden av utstillingen:
 
 
Venstreside av utstillingen:
 
 
 
 
Helt til slutt legger jeg ved nærbilder av detaljer:
 
 
Steiner og garn tilfeldig dandert, steiner også inni pleksiboksen:


Fjæresteiner og garn. Inni pleksiboksen ligger "søkket" til pilken som en liten fargeklatt i utstillingen:
 
 
Fjæresteiner på toppen av teina, overskrift på utstillingen henger i fiskestanga.


Fjæresteiner lagt tilfeldig rundt garn og bøker. 
 
 


Et større bilde som viser hele utstillingen, sett fra inngangspartiet i biblioteket:

 
 
Jeg har lært mye om effektivitet i denne arbeidsprosessen. Jeg trives med å arbeide raskt og effektivt. Trives med å tenke ut komposisjon på slike oppgaver.
 
Jeg er fornøyd med denne utstillingen, og synes jeg har gjort et stort arbeid på kort tid.
 
Utstillingen er å se i Etne bibliotek, Skakkesenteret, fram til slutten av februar.