torsdag 30. januar 2014

VOLA - Arne Jacobsen

Oppgave: Designhistorie VOLA armatur av Arne Jacobsen. Lage en digital collage A3 format. Tegn og fargelegg av collagen.Arne Jacobsen er en kjent dansk designer, og er kjent for både møbeldesign og arkitektur. Av hans interiørdesign må det nevnes stolene "Mauren", "Syveren", "Svanen" og "Egget" som fremdeles er meget populære. Arne Jacobsen er designer av Radisson SAS Royal Blue i København. Han designet ikke bare hotellet, men også alt av inventar, fra bestikk til møbler.Arne Jacobsen desginet som kjent innenfor mange områder, også armaturer! VOLA er Jacobsens design. På 1960-tallet ble produktene utviklet i samarbeid med armaturprodusenten Verner Overgaard.VOLA fikk den danske ID-prisen for fremragende design i 1969, har har senere fått flere internasjonale utmerkelser. VOLA er også utstilt blant annet i Musem of Modern Art i New York.VOLA presenterer idag det beste i moderne teknikk innenfor sanitær-armatur, og er alene om et så stort utvalg av tilbehør i samme design. Hele VOLA-serien leveres i høyglanspoler krom, børstet krom, høyglanspolert messing i 14 farger.

Jeg har forsøkt meg på å tegne og fargelegge Jacobsens VOLA HV1 armatur.


VOLA-collage.

Beklager dårlig kvalitet på bildene, tatt med mobilkamera seint på kvelden/natta:)




IKEA - garderobe

Tredje oppgave var å presentere "PAX.systemet" med bilder og tekst.

Da vi var på besøk holdt de på med en stor oppgradering av garderobeavdelingen. Det var ikke mange garderobene som var utstilt, og svært lite av innredninger i garderobene. 

PAX-systemet til IKEA er et veldig bra system. Man kan "trikse og mikse" som man selv vil, og det er et utall løsninger som kan kombineres. PAX har flere ulike bredder, høyder og dybder på skapstammene. Dette gjør det enkelt å finne sin egen drømmegarderobe. 
PAX-serien har mange forskjellige skapfronter slik at man finner noe man liker uansett smak. Man kan også velge om man ønsker skyvedører eller vanlige skapdører.

Her vises et utvalg av skapdører i PAX-serien

Her er skyvedørene utstilt slik at man får se hele fronten, i tillegg får man prøvd de. 

KOMPLEMENT-serien er en innrednings-serie som passer til PAX-systemet. KOMPLEMENT har mange smarte løsninger for garderobeinnredning. Her kan nevnes flere typer med oppbevaring for sko, slipsholder og buksehengere. Man kan velge type skuffeinredning, hyller, garderobestenger osv. 
Det meste av KOMPLEMENT-innredningssystem kan brukes i de forskjellige garderobestammene. Bokser i ulike bredder og høyder er også laget for å passe de forskjellige breddene på skapene. Man får også integrert belysning til garderobene. 
Velger man IKEA sitt PAX- og KOMPLEMENT-system får man "i pose og sekk"  

Her vises skuffeinnredning, hyller og skohyller. 

Her viser oppheng til skjorter og oppheng til bukser. 





IKEA - bad

Del to av oppgavene var å finne minst 10 eksempler på oppbevaringsløsninger for bad.

1. Grei liten sak når man har lite bad:)

2. Også dette er fra et lite bad, små hyller med oppbevaringsbokser ved siden av speil. 

3. Tørkestativ til klær som ikke tar plass når det ikke er i bruk. 

 4. Smart hylle i dusjen.

5. Smart skap over vaskemaskin. 

 6. Oppbevaring til bleier eller andre ting

7. Hyller med oppbevaringsposer over stellebord. 

8. Hyller med masse oppbevaringsbokser over vaskemaskin. 

9.  Skuffeinndeler med små bokser i, smart i baderoms-skuffer.

 10. Liten vask med skap som går nesten til gulvet.. knagger ved siden av, og oppbevaringsting oppi vasken.

11. Dette er ikke på bad, men denne kan brukes til håndklestang på bad, med små oppbevaringsbokser til forskjellige småting som henger på. 














IKEA - kjøkken

Onsdag 23. januar var klassen på IKEA. Her fikk vi tre oppgaver som skulle legges ut på blogg. Her er første innlegg - kjøkken.

Oppgaven var å velge et kjøkken og finne ut forskjellig:

Hvilken front er brukt?Resirkulert Eik
Hvem tror du kjøkkenet er planlagt til? Familie med to gutter. (Dette så vi fordi det hang familiebilder på veggen, og bordet var dekket med skåler til cornflakes)
Hvilken stil har kjøkkenet? Skandinavisk modern
Hvilke typer hvitevarer finnes? 2 oppvaskmaskiner, kjøleskap med frys, mikrobølgeovn med damp
Hvor er det planlagt at det skal oppbevares bestikk? Ved siden av oppvaskmaskinen
Hvor står eventuelt oppvaskmaskin plassert i forhold til vasken? En på hver side
Hvilket materiale er benkeplaten i? Laminat
Er det spiseplass på kjøkkenet? Ja, til 6 personer

Kjøkkenet hadde stor gulvplass

Her er det dekket for lunsj til guttene i familien
 

Smart og lett tilgjengelig







torsdag 16. januar 2014

Materialkomposisjon - kjøkken

Idag fikk vi utdelt hver vår skapfront til kjøkken, og oppgaven skulle løses på ca 1 time.
Vi skulle selv velge hvem kunden skulle være, og sette skapfronten sammen med:
Benkeplate
Håndtak
Veggmaterialer
Gulvmaterialer
Tekstil til gardin

Jeg fikk utdelt en kjøkkenfront i mørk eik fra 90-tallet.  Jeg valgte at min kunde skulle være en eldre dame som har hatt mørkt kjøkken i mange år, og at hun nå ønsket seg et lysere uttrykk, uten å bytte fronter.
Jeg valgte lys eikeparkett, hvit benkeplate i laminat, hvite fliser i samme mønster til å ha over kjøkkenbenk, lys, stripete tapet og lyse lingardiner med blomster i broderte korssting. 

Materialene satt sammen


søndag 12. januar 2014

Hytteoppgave

Før jul hadde vi en oppgave som gikk ut på å velge ut materialer til en hytte. Kunden hadde valgt ut Slettvold som møbelleverandør og beskrevet innredningen i hjemmet som ganske stram og minimalistisk. For hytten hadde de ønsker om å være litt mer vågale med henhold til farger.

Jeg arbeidet godt med oppgaven fredag 10. januar. Jeg testet forskjellige stoffprøver ved å bytte ut andre på plansjen. Det måtte endel prøving og feiling til før jeg følte jeg var i mål, men etter 4 timer ganske intens jobbing endte jeg opp med et resultat jeg kan stå inne for.

Innlevert materialplansje

Forbedret materialplansje

Dokumentasjon av prosessen med forandringer leveres for seg selv.

onsdag 8. januar 2014

Inspirasjon

Midt i lesing til terminprøve i morgen, trett og sliten, kjente jeg at det var på tide å få tankene andre steder.
Det blir altfor dårlig tid til min store lidenskap, musikk! 
Jeg foretok en MEGET RASK "styling", så nå kan jeg se på dette hver gang jeg går forbi. På den måten vil jeg bli påminnet om at sangen min er til stede, og noen ganger kan jeg ta ukulelen og spille et par traller :)

Det lille bordet tok min mann med seg fra "fyllingen" for mange år siden. Inni er det en spilledåse, så uansett hvor "vaklevorent" det er så KAN det bare ikke kastes :)

Sko er min andre lidenskap, dessverre så kan jeg ikke bruke slike sko lengre (11 cm), men det er IKKE et hinder for ny-innkjøp dersom  det står et par og ROPER på meg;)

SÅNN - nå kan jeg sikkert lese pittelitt til før jeg tar kveld.

fredag 3. januar 2014

Operasjon Lakafant

Innimellom skolearbeid og synging er jeg med i Sandeid teater. I år setter vi opp et stykke som heter Operasjon Lakafant. Stykket er inspirert av Hellbillies. Stykket inneholder humoristiske innslag, ispedd sanger fra denne kjente og kjære gruppa. I år skal jeg ikke bare være med å synge, men skal faktisk også ha roller som "skuespiller". Nye erfaringer er alltid moro, selv om denne utfordringen per dags dato føles VELDIG skummel ;)

Jeg har også tatt bilder og laget plakaten.