onsdag 27. november 2013

Grønn utstilling

Denne uken har vi jobbet med tema utstilling. Vi skulle se for oss at vi arbeidet som farge og materialkonsulent på et byggvarehus - f.eks. Obs Bygg eller Byggmakker.
Hver enkelt i klassen fikk tildelt en farge som det skulle legges hovedvekt på i utstillingen. 
Jeg fikk fargen grønn.

Utstillingen sett ovenfra

Krav:
Bruke fargen i ulike nyanser
Jobbe med mønster og tekstur
Minst 3 ulike materialer
Være bevisst på en eller flere trender fra høsten 2013
Jobbe med dybder

Jeg brukte tid på ide-fasen, laget moodboard på Pinterest, laget tankekart og skisserte. Jeg var innom flere tema jeg kunne bruke, og endte opp med å velge miljø som hovedtema, med vekt på gjenbruk. Det å tenke miljø, gjenbruk og redesign er en trend som har gått over flere år, og jeg tror det er en trend som er kommet for å bli. Vi har levd i et "bruk og kast" samfunn gjennom en årrekke, så jeg tror designere også ser nytten av å profilere miljøet. Fargen grønn blir brukt som merking på miljøvennlige produkter osv, det ble derfor naturlig for meg å velge miljø som hovedtema. 

Jeg fant materialer på skolen, i tillegg til at jeg var på "Skattkammeret", en gjenbruk-stasjon i nabokommunene, og hentet to flasker og en blomsterpotte. Av materialer har jeg brukt glass, tre, tapet, papir, møbelstoffer, teppeprøver, fleece, bomullsstoff, knapper. Jeg har jobbet med ulike nyanser, mønster og teksturer i utstillingen. Jeg har også vert bevisst på dybde i utstillingen, samt vert opptatt av at utstillingen har et hovedfokus der "ting skjer", og latt resten av utstillingen gli utover i renere flater.

Jeg hadde skisset, og gjort meg noen tanker om hvordan utstillingen skulle bygges opp, så selve grovarbeidet gikk forholdsvis raskt. Jeg brukte litt ekstra tid på de siste detaljene, litt små-pirk før den siste finishen. 

Utstillingen viser materialer som frister til oppussing, samt at flaske, knapper, fargeprøver tipser om gjenbruk og fornying av ting man allerede har, men med enkle grep kan fornye. 



Bilde av hele utstillingen tatt litt ovenfra. En utstilling gjort i et klasserom innbyr ikke alltid til stilrene bakgrunner, og dessverre kom jeg litt for sent på at jeg burde dekket med hvite plater også utenfor selve utstillingen. Jeg har likevel med dette bildet fordi det her vises bedre hvordan jeg har tenkt med hensyn til det å bryte linjer gjennom hele utstillingen. 











mandag 18. november 2013

Materialkomposisjon

På besøk hos Fargerike Raglamyr fikk vi i oppdrag å lage en materialkomposisjon for en tenkt kunde. Kunden jeg fikk var en 20 år gammel jente som bodde på hybel. Hun ønsket en varm og naturlig stil uten farger, i en hybel der eksisterende materialer for det meste går i hvitt. 

Resultatet ble lyse, beige og brune toner, der kontrastene for det meste blir tekstur- og mønsterforskjeller.
Fargene flyter lett over i hverandre og det en fin harmoni i komposisjonen, samtidig som forskjeller i tekstur og mønstre skaper den nødvendige kontrasten  for å få et harmonisk og balansert interiør.

fredag 8. november 2013

Sven Ivar Dysthe

Oppgaven var å skrive litt om den norske designeren Sven Ivar Dysthe, og hans arbeid. 
I tillegg skulle vi tegne The Planet Chair og Popcorn Chair.

Sven Ivar Dyste, født i Oslo i 1931. Dysthe er håndverker, industridesigner og møbelformgiver og har en stor og bredspektret produksjon bak seg. Likevel er det først og fremst som møbeldesigner han har skapt seg et navn i Norsk designhistorie. Før avsluttet studie ble han valgt ut til å lage skolens gaveskrin til Dronning Elisabeths kroning. 
Dysthe har arbeidet hos kjente danske arkitekter, og han ble inspirert. På slutten av femtitallet vendte han hjem og viste interesse for å arbeide innen industriell produksjon.. Dysthes gjennombrudd kom i 1960 da Dokka Møbler AS presenterte hans nye møbelkolleksjon "1001".
Dysthe formulerer begrepet god design slik:

“ Når estetikk, funksjon og form smelter sammen og blir en helhet og du tenker “Aha, selvfølgelig!”, da har du lyktes. God mat skal smelte på tungen. God design skal smelte på nettinnen. Så enkelt, så utfordrende.”

The Planet Chair og bord ble først lansert i 1965, og forble en del av samlingen til slutten av 1970.tallet. Planet var den første kuleformede stolen i norsk møbelhistorie. Navnet henspiller på den første romferd i 1961 og oppføring av Pop Art møbler på det norske markedet.

The Popcorn Chair  var en av flere spesialdesignede produkter laget for åpningen av Henie Onstad Kunstsenter utenfor Oslo i 1968. Stolen har vist seg å bli et ikon og et samleobjekt blant designere og møbler samlere. De originale stolene har også blitt et attraktivt produkt i bruktmarkedet.

POPCORN ble opprinnelig produsert med en glassfiber skall. Dagens modell er tilgjengelig i enten en hvit eller en mørk grå plast versjon med en lett strukturert overflate. Dette, i kombinasjon med formen av basen, gir stolen en følelse av bevegelsesfrihet og komfort. POPCORN er en stables stol og kan festes til et bord for enkel rengjøring av gulvet. Basen er tilgjengelig i hvitt / sort epoxy eller krom. Stolen leveres med ingen puter, alternativt sete eller sete / rygg pute i tekstil eller skinn

Planet Chair 


Popcorn Chair

onsdag 6. november 2013

Trender

Enda en moodboard-oppgave om trender, digital denne gang. Vi skulle lage et moodboard som tydeliggjorde en trend. Tema for hvert moodboard ble tilfeldig trukket, jeg trakk "Natur". 



Trender

Oppgave: Lage et moodboard med i forbindelse med at vi arbeider med trender.
Vi arbeidet sammen to og to. Jeg arbeidet sammen med Nina.

Vi bestemte oss for å lage et moodboard i trenden Retales. Temanavnet Retales er en kombinasjon av ordene "retro" og "fairytales" og handler om nytolkninger av eventyr. et fornyet syn på romantikk og lengsel etter historier. Eventyr, historie og mystikk kombineres på ny og skaper sin egen fortelling. Det er et stemningsfullt tema med masse detaljer, farger, drama og fengslende elementer. Historier fra tidligere epoker blir fortalt med nye elementer, som resulterer i en spennende fantasifull verden.

Bilder av utstillingen:



Vårt moodboard har tydelig inspirasjon fra "svunne tider". Blonder, glasslysestaker og speil er nye, romantiske elementer som tydelig er inspirert av 1800 tallets romantikk.. Stolen er gammel, slitt og mystisk. Tapeten er ny og forsåvidt romantisk, samtidig er den svart og mystisk og skaper en fin kontrast til de romantiske elementene i utstillingen. Bordet i stål er stramt, men myket opp med rokokkoinspirerte bordbein. Det skaper en kald/varm kontrast mot de varme elementene i treverket på stolen, blondeduk og utstillingselementer.





tirsdag 5. november 2013

Lampedesignere

Oppgaven var å tegne to lamper, med promarker tusjer. En lampe av Poul Henningsen, og en lampe av Verner Panton. Jeg manglet noen grånyanser i tusjene, men jeg prøvde meg frem med de jeg hadde. 

Poul Henningsen - PH lampe 


Verner Panton - Wire lamp

mandag 4. november 2013

PEJ




Hva er PEJ?
PEJ er et privateid trendlaboratorie som tilrettelegger kunnskap om fremtidige trender for fagfolk i livsstilbransjer. Firmaet benytter trendforskere, kulturelle forskere, designere, analytikere, journalister og lærere, samt en rekke spesialister på freelance basis. Firmaet gir også ut egne trendmaterialer for mote, interiør og mat.

Hvor holder de til?
PEJ holder til på Bitsovgård mellom Ikast og Herning.
Hva står bokstavene PEJ for?
PEJ står for Poul Erik Jakobsen, stifteren av firmaet.
Hvilke tips har PEJ til hvordan man selv kan drive forretning?
  • Les
  • Lytt/se
  • Surf
  • Reis
  • Legg emrke til ulikheter
  • Reis
  • Spør
  • Diskuter viten
  • Systematiser
  • Sorter
  • Perspektiver
Prøv å finne 5 ulike eksempler på tema/foredrag som blir holdt av PEJs konsulenter
  • Strategi i fremtiden - fra teori til praksis
  • Fremtidens forbrukere
  • Fremtidens luksus
  • Segmentering - fortid, nåtid og fremtid
  • Livsstil

Finn ut navnet på noen interiørmagasiner som PEJ gir ut
      ·         365 DESIGN
      ·         MIX
      ·         ELLE Decor
·         Attitude
·         Close Up Home
Hvem er Li Edelkoort?
Li Edelkoort er en av verdens mest anerkjente trend prognosemakere.
Hva er PEJ toolbox og hva består den av?
PEJ toolbox er PEJ-gruppens trendverktøy. Den inneholder sesongenes trendtemaer illustrert via billedkollasjer med referanser. Introduksjon til sesongen, tematekster og nøkkelord på dansk og engelsk. Pantonefarger med henvisning til Pantone Textile (TCX) og CMYK verdier. CD med PowerPoint presentasjon, DVD introduksjonsfilm for sesongen, samt fire introduksjonsfilmer med fokus på stemninger til hvert av temaene.
Hva er pantone?
Pantone er verdens mest utbredte fargesystem, eid av PEJ. Systemet brukes både for tekstiler og i den grafiske verden. Systemet er et viktig redskap for designere, innkjøpere, produsenter, fargearbeidere, selgere og detaljhandlere.
Hva er «first colour»?
PEJ gruppens kodesystem for hvilke farger som blir trender opptil 2 år før forbrukerne ser fargene.
Se om du kan finne ut navnet på 5-10 ulike firmaer som benytter seg av PEJs tjenester
·         Reamed
·         Aller Media
·         Design House
·         Nordjyske Media
·         Nofima mat
·         Expedit
·         Norges Gullsmedforbund
·         Skovdal & Skovdal fotografi
·         Unikgrafik