fredag 8. november 2013

Sven Ivar Dysthe

Oppgaven var å skrive litt om den norske designeren Sven Ivar Dysthe, og hans arbeid. 
I tillegg skulle vi tegne The Planet Chair og Popcorn Chair.

Sven Ivar Dyste, født i Oslo i 1931. Dysthe er håndverker, industridesigner og møbelformgiver og har en stor og bredspektret produksjon bak seg. Likevel er det først og fremst som møbeldesigner han har skapt seg et navn i Norsk designhistorie. Før avsluttet studie ble han valgt ut til å lage skolens gaveskrin til Dronning Elisabeths kroning. 
Dysthe har arbeidet hos kjente danske arkitekter, og han ble inspirert. På slutten av femtitallet vendte han hjem og viste interesse for å arbeide innen industriell produksjon.. Dysthes gjennombrudd kom i 1960 da Dokka Møbler AS presenterte hans nye møbelkolleksjon "1001".
Dysthe formulerer begrepet god design slik:

“ Når estetikk, funksjon og form smelter sammen og blir en helhet og du tenker “Aha, selvfølgelig!”, da har du lyktes. God mat skal smelte på tungen. God design skal smelte på nettinnen. Så enkelt, så utfordrende.”

The Planet Chair og bord ble først lansert i 1965, og forble en del av samlingen til slutten av 1970.tallet. Planet var den første kuleformede stolen i norsk møbelhistorie. Navnet henspiller på den første romferd i 1961 og oppføring av Pop Art møbler på det norske markedet.

The Popcorn Chair  var en av flere spesialdesignede produkter laget for åpningen av Henie Onstad Kunstsenter utenfor Oslo i 1968. Stolen har vist seg å bli et ikon og et samleobjekt blant designere og møbler samlere. De originale stolene har også blitt et attraktivt produkt i bruktmarkedet.

POPCORN ble opprinnelig produsert med en glassfiber skall. Dagens modell er tilgjengelig i enten en hvit eller en mørk grå plast versjon med en lett strukturert overflate. Dette, i kombinasjon med formen av basen, gir stolen en følelse av bevegelsesfrihet og komfort. POPCORN er en stables stol og kan festes til et bord for enkel rengjøring av gulvet. Basen er tilgjengelig i hvitt / sort epoxy eller krom. Stolen leveres med ingen puter, alternativt sete eller sete / rygg pute i tekstil eller skinn

Planet Chair 


Popcorn Chair

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar