søndag 9. februar 2014

Nytt gulv i stuen

Etter fire år med "huller" i stuegulvet var det ingen vei tilbake, nå MÅTTE vi legge nytt gulv! Vi har vert "att og fram" og lurt på hvilket gulv vi ville ha. Parkett? Nope, vi har en labrador/golden retriver...etter få uker ville ikke den sett særlig pen ut... Laminat? Nope, det er gulvkaldt nok her!

Så fikk vi anbefalt korklaminat. Kork, med gulvbelegg oppå. Varme- og lydisolerende, i tillegg mykere enn laminat og mer slitesterkt enn parkett. Så var det runden med å låne med seg fargeprøver. Vi hadde et mørkt gulvbelegg som vi var svært fornøyde med. Veldig praktisk når man har en stor svarthåret hund i hus;)

Jeg kjøpte inn gulvet, mens det enda var januarsalg (398,- pr. kvm.) og vi tenkte at nå hadde vi iallefall ikke noe valg. Og, tro det eller ei: en eller to dager ette innkjøp kom min mann hjem og sa at hans bror skulle sende to snekrer til oss mandagen etter!!! JIPPI!!! Og litt panikk...hvor skulle vi gjøre av alt? Men det løste seg da på et vis det også:)

Om man bare VIL, så blir det plass til de fleste møblene i ene halvdeles av stuen;)

 Pianoet ble stuet ut i gangen, her avbildet med nydelig styling, både oppå og under ;)

Joda, her var det da ryddig og pent 

Det var ikke så enkelt at vi bare kunne legge nytt gulv nei, vi måtte bytte ut alle gulvplatene også... 

Lyst og fint gulv, kjenner på gleden! Så får svarte hundehår være svarte hundhår...og jeg må nok bli flinkere med støvsugeren tenker jeg...

Her koser jeg meg i den delen det går an å sitte i;) 

Skolearbeidet må gjøres selv med arbeidskarer i stuen, så jeg fant noen ledige centimetere på kjøkkenbordet

Snekkerne har gjort seg ferdige, så nå bare venter jeg på at min kjære skal komme hjem med litt muskelkraft... Den "lekre" stolen midt på gulvet skal nok fortsatt være en del av møblementet i stuen. Det er viktig at lady har egen stol må vite, hun er jo et familiemedlem som alle oss andre)

Sofaen er på plass, har hengt opp litt på veggen. 
Det får henge slik en stund så finner jeg nok ut av det etter hvert:) Bordet fra Fretex, kjøpt for mange år siden skal egentlig ikke stå her, men mens jeg venter på å bli ferdig med restaureringsprosjektet av et gammelt bord så får det gjøre nytten. Jeg pusset og malte bordet da jeg kjøpte det.

I et lite hjørne i bokskapet. Tekannen er kjøpt på Fretex for mange år siden, nydelig synes jeg

Her er sjeselongkroken, som oftes er det her jeg tar cowboystrekkene mine :) Bordet er etter farmor og farfar. Her skal rokokkoordet stå når salongbordet er ferdig. 

Sjeselongkroken sett fra salongen. Bokskapet er fra Mozart serien.

To gitarister laget av muttere. Tror de ble kjøpt i Tyrkia...

Musikk-kroken in progress....så får se hvordan den blir til slutt.

Spisestuen er fra Mozart serien.

Spisestuen dekket til  middag idag på morsdagen. 
Mamma kom på pinnekjøtt og riskrem, pappa var på jobb og kunne dessverre ikke komme.
Kan tro det smakte med julemiddag i februar! :)

Dill og dall kommer nok på plass etterhvert, men det kan nok ta sin tid for neste uke skal vi visst begynne på oppussing av Katrine sitt rom, så da blir nok stuen full av hennes møbler til vi blir ferdige der:)

Bildene er tatt med mobil, så de har dessverre ikke all verdens kvalitet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar