fredag 28. mars 2014

Møbeldesignere

Oppgaven var å finne ut så mye som mulig om designerne Johan Verde og Jamie Hayton. 

Vi skulle velge en stol designet av Johan Verde, som er designer for den norske kvalitetsbedriften Tonning Møbelfabrikk, legge ut bilde, og begrunne valg av stol. I tillegg skulle vi tegne og fargelegge stolen. 

Vi skulle legge ut bilde av stolen "RO" som er designet av Jamie Hayton, designer for den danske kvalitets møbelfabrikken Fritz Hansen. Vi skulle tegne og fargelegge stolen, og skrive hva vi mente om den.

Johan Verde
Johan Verde er født i Oslo i 1964, utdannet ved SHKS, Statens Håndverk og Kunstindustriskole. Han er en av Norges mest kjente og prisbelønte industridesignere, og er anerkjent som en av de fremste i Europa. Johan Verde har vtilegnetnesten hele sitt voksne liv til design.
Johan Verde er en mangfoldig designer med kunnskap og inspirasjon fra mange materialer og produkter. Eksemler er glass- og porselensprodukter, bestikk, men også møbler. Han liker å arbeide med esterikk i kompinasjon med funksjon. blant formgivinger han har gjort, kan nevnes sjokolade og iskrem. Av priser han har motatt kan nevnes: Merket for God Design for både glass og porselen, Norsk formpris til unge talenter og førstepris i Statens designkonkurranse. Han har representert utstillinger som InnoTown og en nordisk designutstilling i Amsterdam. 
Johan Verde sier: "Formgiving handler om å ha en ide , men også om å være litt ydmyk for materialet, for å fange tilfeldighetene".

Johan Verdes stol "Peel"

Her er stolen "Peel" tegnet og fargelagt med Promarkertusjer.

Jamie Hayon
Jamie Hayon ble født i Madrid i 1974, og er en kjent Spansk artist - designer. Times magazine og Wallpaper magazine har oppført han som en av de mest innflytelsesrike skaperne av det siste tiåret. Med kontorer i Italia, Spania og Storbritannia er Haytons hovedinteresse å finne utfordringer og nye perspektiver. Hans visjon mellom kunst, dekorasjon og desigkultur er å skape møbler, produkter, skulpturer og kunstinstallasjoner.

Hans unike stil ble først fullt eksponert i ' Mediterranean Digital barokk ' på David Gill Gallery i London , etterfulgt av mange utstillinger og installasjoner satt opp i store gallerier og museer over hele verden . Hans bekymring for bevaring av håndverksferdigheter og hans utfordrende design har ført ham til å utvikle kjente verk for Baccarat , Fritz Hansen , The Groningen Museum , Bisazza , Bosa , La Terraza del Casino , Lladró , Magis , Etablert & Sons og Faberge blant mange andre.

Hans innflytelse og variasjon har mottatt viktige internasjonale utmerkelser som Elle Deco International Award 2006 , Elle Deco Tyskland : « Best International Designer ' 2008 , ' beste designer ' for ELLE DECO Japan i 2008 , AD RUSSLAND ' Designer of the Year" 2009 , MAISON OBJET DESIGNER OF THE YEAR 2010 . I 2008 , Jaime var æresgjest på Belgias Interieur Biennalen , den yngste personen noensinne til å motta utmerkelsen


Jamie Hayons "RO" 


Her er stolen "RO" tegnet og fargelagt med Promarkertusjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar